Terras-time: dé ultieme Nijmeegse terras top 17 is hier!

Afbeelding voor Terras-time: dé ultieme Nijmeegse terras top 17 is hier!

Wat we het liefst doen als de zon schijnt? Het terras op! Pak de zon mee op deze 17 fijne terrassen in Nijmegen en proost op het leven. Van een knusse binnentuin, hippe spot, mensen kijken en groot terras: waan je even God in Frankrijk in onze mooie stad.

#1 | Beij ons | Oost, West, Thuis Best

Met hun terras in Oost is Beij Ons gezegend met een goed aantal zonuren. Schuif aan voor een (wisselend) dagmenu of huisspecialiteit en laat je verleiden door een (lekker koud!) speciaal biertje: 70 varianten op de kaart en nog eens 10 op vat!

#2 | De Kazerne | Oost, West, Thuis Best

Waan je even een god in Frankrijk (zoals Ilja Gort zou zeggen) op dit ‘landgoed’ aan de Groesbeekseweg. Bestel een verre de vin, speel een potje jeu de boules en even denk je dat je echt op vakantie bent. En dat in eigen stad, bien sûr!

#3 | Klinkklaar | Oost West, Thuis Best

Klinken in Oost kan op verschillende hoekjes en deze newbee – sinds een tijdje in handen van Sjoerd, Tim en Bastien van Glaswerk – is er eentje die je niet mag skippen. Borrelen, eten en drinken bij dit ‘restaurant onder de eetcafes’ kun je zeven dagen per week. We love it!

#4 | LUX | City Hoppen

Filmhuis LUX is meer dan alleen dé plek om je favo films te bekijken. Op het terras met uitzicht op de Mariënburgkapel kun je heerlijk borrelen of eten. En… sinds kort kun je – voor of na een voorstelling op het witte doek – in je eigen ‘huisje’ genieten van de zon en je gezelschap.

#5 | Borboleta | City Hoppen

De Borboleta-binnentuin – verscholen achter een historisch pand aan de Lange Hezelstraat – is een pareltje op zich. Hier geniet je in alle rust van een heerlijk ontbijt, lunch of koffie mét zelfgebakken taart. Geen drukke agenda? Met een boek uit de mini-Borboleta-bieb is het buiten extra goed vertoeven.

#6 | Lebowski | City Hoppen

Met een terras aan de levendige Bloemerstraat is Lebowski dé plek om je zomerse avonden goed in te luiden. Gedurende de laatste zonnestralen van de dag of heerlijk op een zaterdagmiddag kun je genieten van een verre rouge of blanc. Ook voor de bierliefhebber wordt een fraaie selectie geschonken en uiteraard serveert deze hippe tent een heerlijke knabbel of fijne (warme)bite!

#7 | Fika | City Hoppen

Op de hoek van de van Broekhuysenstraat zit favo Scandanavian spot Fika! In de zomer voorzien van een heerlijk terras met – als je het slim plant – goed wat zonnestralen. Binnen kun je ook flexwerken en hóe lekker is het om daarna op het terras voor of in de binnentuin te ploffen? Win-win volgens ons.

#8 | The Fuzz | City Hoppen

Een paar deuren verderop vind je The Fuzz. Het gezellige ruime terras op het hoekje geeft vrij uitzicht over het Faberplein. Hier geniet van je zowel lunch als een borrel, chill je onder het nieuwe zonnescherm en heb je genoeg te kijken terwijl de stad voor je langs sjeest.

#9 | Zijdewinde | Nature Calls

Hotspot Zijdewinde op de Waaldijk heeft een terras waar je u tegen zegt. De letterlijke ’terassen’ op verschillende hoogtes en een mooie veranda zijn al fijn, maar het uitzicht over een vennetje maakt je natuurgevoel af. De naastgelegen borreltuin leent zich perfect voor een bakkie of borrel onder de fruitbomen.

 

#10 | Mi Barrio | Galgenveld, the place to be!

Zoek je een terras met de meeste zonuren en buiten de drukte van de stad? Dan zit je bij Mi Barrio in Galgenveld zeker goed!  Mi Barrio huisvest in het grote hoekpand vele knusse ‘effe lekker zitten’-plekken. Borrelen met vrienden of een diner voor twee: alles is hier mogelijk en altijd met een mediterrane touch!

#11 | Frowijn | Galgenveld, the place to be!

Zit het bij Mi Barrio vol? Steek dan zeker even over naar het knusse buurtcafé Frowijn. Op de corner van de Fransestraat met de Potanusstraat zwaait Frowijn in Galgenveld al enige jaren de scepter en met verve.

#12 | Café Maxim | Bottendaal Rules

Houd je van lekker bier en een relaxte sfeer? Dan moet je bij Café Maxim zijn. Deze topper in de wijk Bottendaal biedt alles wat je nodig hebt op een zonnige dag. Verkoeling, zonuren, lekkere snacks en heel veel eye-candy!

#13 | PLEK NMGN | Houtwerf vibes

Ken je PLEK aan de Houtwerf? Hier vind je een verrassend leuk terras, een stukje van de weg af, waar je de hele namiddag en avond kunt vertoeven. Een uitgebreide borrelkaart, dinerkaart en knusse zitjes zorgen ervoor dat jij nog lang niet naar huis wilt!

#14 | Bankoh Beach | We love West

Het haventerrein in West is zeker een stukje dat je niet mag overslaan. Op de Handelskade strijk je neer bij Bankoh Beach. Met uitzicht op de Waal en de oude haven chill je hier bij mooi weer met een hapje, Aziatische Bintang of een Asian style cocktail in een bucket.

#15 | Gesha | We love West

Bij Bankoh’s buurvrouw Gesha – even het trappetje op – is het ook heerlijk zitten met mooi uitzicht over het water en de Handelskade. Naast genoeg lekkers voor de lunch bestel je hier lekker empanadas, andere borrelhappen, biertjes en wijntjes.

#16 | De Zomerfabriek | We love West

Wij houden van de Honig. Helaas is dit jaar het laatste Honig-jaar, voordat de ondernemers zich verplaatsen richting het Nyma-terrein. Om deze mooie tijd passend af te sluiten is er nu De Zomerfabriek. Een pop-up terras van Bas van De Meesterproef en Guus van First Things First, met bbq’s en comfortfood van collega-ondernemers zoals Bollyfoods en Fingerz. Dit wil je!

#17 | Hotel Credible | Hotel-love

Een hotel midden in de stad met een terras voor de deur inclusief de nodige zonuren én een leuk stads uitzicht? Simpel: dan ga je naar Hotel Credible op de hoek van de Hertogstraat. Met heerlijke nacho’s, gin-tonics en down-to-earth-meals, zeker een spot waar je de hele dag kunt blijven plakken.

 

Tekst: Esther Roelofsen, Nadine Jansen | Beeld: FollowFox, Frowijn, Maxim