Podcast-preview: LUX Nijmegen is zoveel meer dan filmvertier!

Afbeelding voor Podcast-preview: LUX Nijmegen is zoveel meer dan filmvertier!

Na een succesvol eerste seizoen gaan we je de komende tijd weer trakteren op podcasts: de Irada Talks FollowFox specials mét onze favo Nimma ondernemers. En we trappen gelijk af met niet één maar twee leukerds: Floor en Thijs van filmhuis LUX. Een plek waar we ons graag cultureel – van film, tot toneel, theater en debat – laten verrassen en waar zij als LUX-insiders alles over kunnen vertellen.

Ondanks de no-popcorn-policy – waar wij Foxies écht dol op zijn – is en blijft LUX ons favo filmtheater in Nijmegen. De programmering is, hoe ze het zelf noemen, vernieuwend en kleinschalig, maar regelmatig staan er ook grote internationale films op het programma die naam en faam hebben gemaakt bij de Oscars. Hoewel de zalen dus een no-go zone zijn voor popcorn, kun je film & food hier wél prima combineren. Niks fijners dan na een mooie film ongedwongen napraten in café LUX. Mooi weer? Dan is vertoeven op het vernieuwde terras met uitzicht op het Mariënburg kapel een must!

Meer dan film…

Naast filmpremières, open air cinema en crazy filmmarathons kun je bij LUX Nijmegen ook terecht voor een subliem avondje theater. En – lucky us! – heel binnenkort (19 t/m 23 oktober) strijkt Toneelgroep Oostpool weer in de LUX theaterzaal neer. Dit keer met een gloednieuwe komedie genaamd: ‘Baby Crazy‘. De vorige keer ging onze hoofdredacteur Nienke met opdroogde tranen van het lachen naar huis. Ook deze nieuwe editie van Oostpool klinkt veelbelovend inclusief een sappig plot, waarin de mens gepresenteerd wordt in zowel zijn gekte als welwillendheid. Wat heeft LUX nog meer te bieden op cultureel vlak? Dat hoor je allemaal in onze podcast!

Je beluistert de podcast hier!

Irada Talks FollowFox specials?

Fox Nien schoof een tijdje terug aan bij Irada Talks voor haar allereerste podcast. Een beetje babbelen over Nijmegen, FollowFox én hotspots bleek een schot in de roos. Ze is fan en een samenwerking met Irada is het resultaat. Met trots presenteren we dan ook de Irada Talks x FollowFox podcasts! Elke maand een podcast door host Irada met onze favo Nimma ondernemers. De eerste afleveringen met onder andere Marleen van Bairro Alto/Down TownLotte van Hartje Yin & Co, Ellen van Habbekrats, Rianne van MOOD Conceptstore of Laurien van De Houtwerf gemist? No worries: die kun je terugluisteren via bovenstaande linkjes.

Veel luisterplezier!

Tekst & beeld: team FollowFox