Podcast-preview: hart-voor-de-horeca-mannen Bas & Pepijn Hoebink!

Afbeelding voor Podcast-preview: hart-voor-de-horeca-mannen Bas & Pepijn Hoebink!

Na een succesvol eerste seizoen gaan we je de komende tijd weer trakteren op podcasts: de Irada Talks FollowFox specials mét onze favo Nimma ondernemers. Deze keer spreekt onze podcast host Irada met Bas en Pepijn Hoebink; broers, horecaondernemers, bevlogen vakmannen én tevens beste vrienden. En niet geheel onbelangrijk… FollowFox-lovers van het eerste uur. In een gezellig driegesprek vertellen zij over hun ondernemingen, de broerband, werk-privébalans en mooie toekomstplannen (must-hear!).

De tijdlijn van de gebroeders Hoebink is impressive. Het horecalandschap in 2012 kon wel wat spannender, vond Bas. Met shared dining in zijn hoofd startte Bas De Firma. Hij breidde uit met De Meesterproef, The Black Fox en sinds vorig jaar Deli. Pepijn werkte jarenlang als chefkok in Australië, bestierde daarna de keuken van De Meesterproef en in 2020 nam hij het Firma-pand over van zijn broer. Daar zwaait hij nu de scepter bij Ultimo. Niet alleen als ondernemer, maar vooral als chefkok. Leuk feitje: Bas zijn eerste restaurant is ook Pepijn’s eerste. Pepijn: “Het voelt nog steeds goed. Ik weet nog dat ik in 2012 stond te schilderen en nu stond ik er weer!”

Vernieuwend en lokaal!

Dat beide mannen een horeca-hart hebben is duidelijk. Overal is over nagedacht. De heren focussen zich op lokale producten, biologisch vlees, minder verspilling en vernieuwend zijn. Pepijn sluit zijn kookstijl aan bij groen Nijmegen: groente speelt een hoofdrol op de Ultimo-kaart.

In 2022 een ‘normaal’ jaar draaien met Ultimo is voor Pepijn een grote wens. Ondertussen is Bas bezig met het realiseren van een nieuw plan op het Honig-terrein. Hij vertelt over de al vrij concrete plannen voor ‘het pleintje voor de Meesterproef’, in samenwerking met De Smeltkroes, Stoom, Oersoep, Galerie Bart en First Things First. Eén ding is zeker: wij zijn blij dat er een deel van de Honig blijft (be)staan! Benieuwd naar wat er gaat komen? Luister dan hieronder de podcast, want dit is een must-hear!

Je beluistert de podcast hier!

Irada Talks FollowFox specials?

Fox Nien schoof vorig jaar aan bij Irada Talks voor haar allereerste podcast. Een beetje babbelen over Nijmegen, FollowFox én hotspots bleek een schot in de roos. Ze is fan en een samenwerking met Irada is het resultaat. Met trots presenteren we dan ook de Irada Talks x FollowFox podcasts! Elke maand een podcast door host Irada met onze favo Nimma ondernemers. De eerste afleveringen met onder andere Marleen van Bairro Alto/Down TownLotte van Hartje Yin & Co, Ellen van Habbekrats, Rianne van MOOD Conceptstore, Laurien van De Houtwerf, Sophie van PUCK of Floor en Thijs, medewerkers van LUX gemist? No worries: die kun je terugluisteren via bovenstaande linkjes.

Veel luisterplezier!