Take me away! 20x de leukste koffieloketjes in Nijmegen!

Afbeelding voor Take me away! 20x de leukste koffieloketjes in Nijmegen!

Take me away zingt door de stad. En wij kunnen er geen genoeg van krijgen! Trek je jas aan en loop of fiets de deur uit naar een Nijmeegs takeaway-loketje. Redacteur Nadine tipt fijne adresjes in Nijmegen – binnen én buiten het centrum – voor vroege koffieleuters, glühwein-lovers, theedrinkers en coffee to-go lunchwandelaars!

11 x BINNENSTAD#1 | Bairro Alto / Bairro’s Buro / De Kantine

Wat? Koffiehotspot Bairro Alto is uitgebreid met drie locaties, zowel in de binnenstad (Down Town & Bairro’s Buro) en in Nijmegen Midden (De Kantine). Bestel de pumpkin spiced latte (gemaakt met de bonen van huislabel Districkt Coffee) voor winter in een takeaway-cup. Eco friendly? Neem je eigen bakje of beker mee, voor lekkers en koffie voor thuis.
Open? Van 9 – 17 uur, zeven dagen per week.
Go to? Kannenmarkt 6.

#2 | De Wit Wasserij Foodcafe en Laundromat
Wat? Bij het koffieloketje van De Wit bestel je naast je koffie ook heel voor lekkers voor to-go. Tussendoor blijft de wasserette op volle toeren draaien. Geen wasmachine thuis? Dump jouw wassie bij De Wit en zij zorgen ervoor dat alles er weer spic en span uitziet.
Open? Woensdag tot zondag van 09 – 17 uur, wasserij dagelijks van 09 – 17 uur.
Go to? Hertogstraat 5.

#3 | Heldro x Blommers
Wat? Say what?! In samenwerking met Blommers koffie haal je nu ook een vers bakkie bij Heldro. Extra lekker: een pumpkin spiced latte met een toef slagroom.
Open? Dagelijks van 11 – 17 uur.
Go to? Burchtstraat 122.

#4 | Kattencafé Balthazar
Wat? Ons favo kattencafé maakt lekkere takeaway koffietjes met extra kattenliefde voor je klaar. Bestel daarbij een zoet gebakje of een fijne lunch, maar de katten… die moet je toch echt achterlaten.
Open? 7 dagen per week van 11 – 16:30 uur.
Go to? Van Welderenstraat 46.

#5 | PUCK Specialty Coffee
Wat? Het koffieloket van PUCK is een begrip in Nimma (én nu ook in Arnhem) en wij snappen wel waarom: een feestje in je bekertje en de keuze tussen de (bijzondere) koffiesmaken en lekkers voor erbij.
Open? Elke dag van 09 – 16 uur.
Go to? Van Welderenstraat 132.


#6 | Fresca
Wat? Deze fijne koffiespot op de hoek is een fijn pick-up point voor je bakkie pleur en alles wat erbij hoort. Wedden dat je al het lekkers in de vitrine niet kunt laten liggen? No shame!
Open? Dagelijks van 8.30 – 17 uur.
Go to? Van Broeckhuysenstraat 16.

#7 | Kushiin
Wat? Hier vind je veel lekkers, van sapjes om je vitamines op peil te krijgen, tot healthy bowls, salades en American pancakes. You name it! En allemaal to-go. Aanwaaien voor een koffietje kan altijd, maar online bestellen is ook een optie.
Open? Maandag tot en met zaterdag van 08 – 16 uur en zondag van 10 – 16 uur.
Go to? Ziekerstraat 136.

#8 | Why Not & Paradiso
Wat? Je koffie met lekkers haal je bij Why Not. Bij de buren trakteer je jezelf op een culi-cadeau voor oudejaarsavond óf gewoon omdat het vakantie is!
Open? Iedere dinsdag t/m zondag tussen 12 – 20 uur.
Go to? Van Welderenstraat 15.

#9 | Deli
Wat? Deli is je go to voor een heerlijk bakkie vergezelt door vele lekkers van o.a. Try My Pie of Bakkerij Koekoek. Daarnaast scoor je nog een lekker flesje voor tijdens NYE. Gouden combi toch?
Open?  Maandag 12- 18 uur , Dinsdag t/m vrijdag 10- 18 uur, zondag 12 -17 uur.
Go to? Stikke Hezelstraat 20.

#10 | Holt X Thibeau
Wat? Twee loketten die elkaars lekkernijen verkopen. Denk aan koffie, slow juiced sappen of de befaamde hot chocomel van Holt. Met daarnaast ook vele patisserie-heerlijkheden of lunch. Het beste van twee werelden!
Open? Iedere dag van 10 -22 uur.
Go to? Houtstraat 75 / Ziekerstraat 9.

#11 | Fika
Wat? Een echt Zweeds tussendoortje, daar zeggen wij geen nee tegen. Smørrebrodjes, zoetigheden en de lekkerste bakkies koffie. Dat is wat ze bij het takeaway loket van Fika bieden. Bellen en afhalen kan ook.
Open? Iedere dag van 10 -16 uur.
Go to? Van Broekhuysenstraat 5.

10 X BUITEN DE STAD


#12 | Gesha
Wat? Een ommetje Waal én dan een welverdiend bakkie bij Gesha is altijd een goed idee. 
Open? Maandag t/m donderdag van 9 – 17  uur, vrijdag t/m zondag van 9 – 18 uur.
Go to? Kaaisjouwerskade 206.

#13 | Bairro’s Kantine
Wat? Deze fijne spot blijft niet achter: bij De Kantine achter de Splendorfabriek haal je je koffietje (en lunch) gemakkelijk lopend, met de fiets of de auto. Van flat whites tot moccachino’s: take your pick!
Open? Dinsdag t/m donderdag 08.30 – 17 uur, vrijdag 08:30 – 20 uur, zaterdag en zondag 08:30 – 17 uur.
Go to? Gorterplaats 2a

#14 | Noach’s Spijshuys
Wat? Je haalt bij deze dit de dames Jansen in Oost niet alleen een lekker bakkie, maar ook huisgemaakte taarten (zoals ricotta blauwe bessentaart) en hartig gebak. Tevens haal jij bij het afhaalloket ook zoetigheden en belegde broodjes af.
Open? Dinsdag tot en met zaterdag van 9.30 tot 16 uur.
Go to? Berg en Dalseweg 212.


#15 | Opoe Sientje
Wat? Wip langs bij boot (en bed & breakfast) Opoe Sientje in de Lindenberghaven voor een heerlijke koffie, appeltaart of een warme glühwein. Dé pitstop voor het starten of afsluiten van je wandeling door de Ooij!
Open? Dagelijks tot 22 uur, waai lekker aan!
Go to? Lindenberghaven 1c

#16 | Koffiebar Koen
Wat? Bij Koffiebar Koen in Oost waai je als vroege vogel aan voor een koffie en een ontbijtje. Warme wentelteefjes zijn favoriet op regenachtige dagen, maar de ontbijt-, brunch- of dinerboxen zijn ook nog steeds volop verkrijgbaar.
Open? Dagelijks van 08.30 – 18 uur.
Go to? Daalseweg 31.

#17 | Brasserie Jolie
Wat? Hier scoor jij de lekkerste koffietjes, hot choco, lunchboxen, maaltijden en soepen én je anti-katerontbijt voor 1 januari. Bestel telefonisch of loop langs.
Open? Dagelijks van 10 tot 16 uur, dinsdag gesloten.
Go to? Daalseweg 279.

#18 | BRASS.
Wat? De koffiemachine van deze hotspot in Noord draait op volle toeren voor warme drankjes voor thuis of tijdens je wandelrondje. Vanaf 17.00 uur waai je hier ook aan voor takeaway lunch en diner.
Open? Woensdag t/m zondag van 09 – 22 uur.
Go to? Grote Boel 20, Nijmegen-Noord.

#19 | Zijdewinde & De Kaz
Wat? Dat ze bij Zijdewinde creatief omgaan met de lockdown is sowieso in ons voordeel: hier scoor je heel veel lekkers! Rond de kerstdagen openden zij de KAZ Winkel, met heerlijke delicatessen voor thuis. Een koffie to go of hot-choco kan natuurlijk ook.
Open? Woensdag & donderdag 12- 21 uur, vrijdag 12 – 22 uur, zaterdag 11 – 22 uur, zondag 11-21 uur.
Go to? Waaldijk 28, Bemmel.

#20 | In de Kazerne
Wat? Een heus winters chalet is geopend op het terrein van In de Kazerne in Oost. Laat je gepast verwennen met een kop warme glühwein en een oliebol. Want zeg nou zelf, jij kunt toch ook niet wachten tot NYE om ze te eten?
Open? Iedere dag 12 -17 uur. Eerder of later kan, maar bel dan even.
Go to? Molenveldlaan 146.
 

Pssst let op: tijden van take-me-away loketjes kunnen spontaan veranderen.
Dubbelcheck de socials van de spots. Wist je dat: bij The Pastry Bag haal je lekkers én ook koffie to go. #Supportyourlocalséngeniet!


Tekst: Nadine Hurkx | Beeld: FollowFox