Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in én rondom Nijmegen!

Afbeelding voor Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in én rondom Nijmegen!

Zodra álles weer open gaat wil je geen tijd verspillen toch? Waar moet je zijn? Wat is nieuw? Redacteur Dana ging op onderzoek uit en ontdekte niet één, maar negen nieuwe stekkies die je zeker niet wilt mislopen. Happy hotspot hunting!

1 | Billies Bakery Shop | Loop binnen!  

Menig Nijmegenaar vroeg zich af welke ondernemer het prachtige pand aan de Lange Hezel zou gaan vullen. Billies Bakery Shop streek er neer! Wij Foxies (lees: zoetekauwen) zijn daar maar al te blij mee. Het assortiment bestaat uit kleine taartjes tot vlaaien, van koekjes en chocolade tot worstenbroodjes. Naast alle lekkernijen ziet de bakkerij er ook nog eens geweldig uit: pink it is! Houd je van comfortabel old school lekkers? Bij Billies Bakery Shop ben je aan het goede adres.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 91.

2 | De Industrie | Loop (alvast) binnen! 

De eet- en borreladresjes in Nijmegen Oud-West schieten als paddenstoelen uit de grond en De Industrie is de nieuwste aanwinst. Deze plek is letterlijk groots (lees: veel verschillende zitjes, groot terras) en ideaal voor borrel tot zakenlunch en van koffiedate tot brainstormsessie. Elk type eter voelt zich hier thuis want het team serveert shared dining met grote én kleine gerechten. Extra leuk: er zullen live muziekavonden worden georganiseerd en je kunt alvast binnenkijken! Het takeaway-loket is reeds geopend. 

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Weurtseweg 105.

3 | De Engel | Coming soon!

De deuren van ijscafé Bolzano zijn inmiddels gesloten, maar niet getreurd. Dit voorjaar wordt de zaak namelijk omgetoverd tot horecaspot De Engel, inclusief fijn terras met uitzicht op het Valkhofpark, de Voerweg en uiteraard het Kelfkensbos. Qua kaart kun je denken aan een kop koffie, stevige lunch en een borrel. Uiteraard met een ijsje na, aldus eigenaresse Rosmarijn. Een locatie met een rijke historie en een frisse nieuwe bestemming. Ik kan niet wachten om hier na mijn wekelijkse rondje markt neer te strijken. Is het al lente?

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Ridderstraat 22.

4 | A T E L I E R | Coming soon! 

Er is er weer movement in het prachtige oude hoekpand waar Brunswick onlangs de deuren sloot. Kersverse eigenaars Sharon & Ananda toveren deze spot om tot hun ATELIER. Het concept? Een ‘bar all day’-vibe waar je de dag kickstart met een koffietje of vers sapje, binnenloopt voor fijne lunch specials of later op de dag aanschuift voor een borrelplank – Sharon tipt alvast de Peking plank. ATELIER gaat een plek zijn waar lokale producten (inclusief vegan opties), kwaliteit (denk mooie wijnen, speciaalbieren én cocktails) en inspiratie centraal staat. Wanneer kunnen we aanwaaien? Omcirkel maart 2022 alvast in je agenda!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Van Der Brugghenstraat 14.

5 | Kinder-Goed | Coming soon!

“If you can dream it, you can do it!”, is het motto van eigenaresse Rosmarijn van tweedehands (merk-)kinderkledingwinkel Kinder-Goed. Half februari verhuist ze van haar prachtige pandje aan de Lange Hezelstraat  – dat ze opende na de vorige lockdown – naar een groter pand aan de Stikke Hezelstraat. Want bij groei hoort ruimte! Naast kleding zal het aanbod aan tweedehands speelgoed in hun nieuwe stek worden uitgebreid. Een must-go met je mini-me(‘s). Tip: Heb je zelf nog (merk)kinderkleding of speelgoed liggen? Breng het in en ontvang 40% van de verkoopwaarde. Een win-win that we love.

Mover ⇒ Waar? ⇒  Stikke Hezelstraat 48.

6 |Het Lente-uitje | Haal af!

Het Lente-uitje goes big! Mark & Fleur openen medio 2022 een eigen takeaway-toko in ons geliefde Bottendaal. Tot voor kort kon je terecht bij hun afhaalpunt in het oude Brunswick (waar binnenkort ATELIER opent). Gelukkig gaan ze niet ver weg. Na een grote verbouwing hopen ze halverwege dit jaar hun afhaalpunt – met eigen keuken – te openen. Tot die tijd haal je hun verse, gezonde, vegetarische maaltijden nog altijd iedere maandag en dinsdag af bij hun woning in Lent én je bent vanaf 10 januari welkom voor een sneak peek en takeaway op hun nieuwe adres in Bottendaal.

Mover ⇒ Waar? ⇒ Ingenieur Wevestraat 47.

7 | Oven Aan Kom Eraan | Coming soon!

Na de vliegende start in Den Bosch kan ons mooie Nijmegen niet achterblijven. Begin maart is de Van Welderenstraat een horecazaak rijker. En wat voor een! De naam verklapt het al: Oven Aan, Kom Eraan bezorgt gezonde maaltijden die ze iedere dag vers voor je bereiden. Je hoeft de maaltijd alleen nog maar in de oven te schuiven, hoe handig is dat? Je kunt je maaltijd ook zelf afhalen. Zin in!

Shaker ⇒ Waar? ⇒  Van Welderenstraat 41.

8 | Horeca museum | Loop binnen! 

Het pand om de hoek van Freddy’s Beer Kitchen, Café de Deut en Café de Opera aan de Pauwelstraat – waar Freddy’s al eerder zijn eigen bierwinkel opende – is weken mysterieus bedekt geweest met platen. Wij lieten het daar uiteraard niet bij zitten en gingen op onderzoek uit. Gisteren opende daar het ‘Horeca museum’ – de eerste van Nederland – een ludieke actie van verschillende ondernemers op het Koningsplein. Een knipoog naar de overheid, om te laten zien dat de horeca gemist wordt en dat ze gauw weer open willen. We support! Neem een kijkje en laat je verrassen.

Shaker ⇒ Waar? ⇒  Pauwelstraat 3.

9 | Mujer | Loop binnen! 

Waar eerst de mannenwinkel Brand Outlet zat, vind je sinds eind vorig jaar kledingzaak Mujer. Marion van Zadelhoff nam het pand over van haar zoon die met Brand Outlet stopte. Ze toverde het concept in hartje binnenstad volledig om voor de doelgroep – je raadt het al – vrouwen (‘Mujer’ is Spaans voor ‘vrouw’, red.). Hier shop je hippe kleding, leuke accessoires en diverse lifestyle producten voor een scherp prijsje. Marion gaat zelf op inkoop en laat zich inspireren door verschillende landen en stijlen. Van kussens tot limoncello en van kleding tot kaarsen: Mujer is zeker een bezoekje waard.

Shaker ⇒ Waar? ⇒  Stikke Hezelstraat 36.

 

Pssst… Wist je dat de Grote Markt er een bruisende plek bij krijgt, waar je niet alleen kunt overnachten, maar ook kunt neerstrijken voor streetfood? Medio februari opent hier Hotel Pauw haar deuren! Ik kreeg alvast een tipje van de sluier: “Hotel Pauw zal de éérste horecagelegenheid zijn waar je een digitaal stukje Pauw kunt bemachtigen”. Wat dit precies inhoudt? To be continued…