Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in én rondom Nijmegen!

Afbeelding voor Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in én rondom Nijmegen!

Wanna go out? Foxies Esther en Nadine gidsen je langs 9 nieuwe hotspots in town! Hef je glas in een nieuwe biertuin, tour op een e-chopper door Nimma en omgeving of ga ongedwongen buiten de deur werken in Nijmegen-West. De keuze is reuze dus hup de deur uit!

1 | Hop & Go | Sjees binnen!  

Dat Nijmegen mooi is weten wij natuurlijk allang. Maar met de komst van Hop & Go is de prachtige omgeving van onze stad voor niemand meer een geheim. Jorrit en Koen gingen als een speer met Sup & Surf en waren niet te stoppen: Hop & Go was geboren! Hier huur jij de vetste e-choppers en fatbikes om – geheel groen – te gaan cruisen. Hun lichte en gezellige pand fungeert zowel als kantoor als startpunt voor elk soort route, die je via een app op je telefoon en dankzij een handige houder op je stuur, niet uit het oog verliest. Wil je niet alleen toeren, maar ook een stop inlassen om te suppen, te picknicken of te borrelen? You name it, zij regelen het met combi-tours in samenwerking met Sup & Surf (who else?), Fika of Brouwtoren. Ideaal voor vrijgezellenuitjes, teamuitjes en familiedagen, maar ook voor een zomerse dag met je vrienden. Redacteur Esther mocht een testrondje door de stad rijden en kan niet wachten om haar mede Foxies mee te nemen voor een dagje kilometers maken.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Van Broekhuysenstraat 28

2 | Plan A | Loop binnen!  

Nimma-West is booming baby! Dat bewijst nieuwe hotspot Plan A. Ondernemers Bob, Jesse en Sep openden vier weken geleden deze fijne plek om te werken, eten, borrelen en genieten. Overdag werk je hier als ondernemer in het café of je huurt een vergaderruimte. ’s Avonds en in het weekend is iedereen welkom bij Plan A. Het pand en de make-over is indrukwekkend. De mannen geloven in circulair en duurzaam ondernemen. Zo is een groot deel van de inrichting tweedehands of hergebruikt (Bob heeft zelf tafels gemaakt van een oude gymzaalvloer: vet!) en werken ze actief aan een community met andere organisaties en stichtingen. Met een fijne tuin, jeu de boules-baan, wekelijkse vrijmibo met om de week live muziek snappen wij heel goed dat de wijk deze nieuwe stek enthousiast heeft ontvangen.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Vlietstraat 22

3 | PAAK | Loop binnen!  

Wanna go out? Zet dan dé vinylbar van Nijmegen op je bucket-lijstje. In de Bloemerstraat is PAAK geopend en ook wij zijn fan! Ontstaan uit de behoefte aan een 30+ plek in het centrum om te borrelen, eten én dansen, is PAAK precies dat. Na een grote verbouwing is het resultaat een fijne huiskamer met strakke doch warme vormgeving, is de vinyl wand achterin een muzikale eyecatcher, de menukaart on point en de uniseks toiletten achterin insta-waardig. Waai hier aan voor een after werkborrel, blijf lekker hangen om te pingpongen of zoek een lekker plaatje uit en kijk de dj lief aan. Team PAAK organiseert graag avonden met lokale dj’s en ‘Bring your own vinyl’-feestjes. Houd die socials van ze dus in de gaten! 

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Bloemerstraat 23

4 | ’t Stekje | Loop binnen!  

Vorig jaar kwam voor Margriet & Iris – moeder en dochter – een droom uit, toen zij hun eigen winkel openden: ’t Stekje. Helaas moesten ze daarna wegens maatregelen tijdelijk hun deuren sluiten, maar inmiddels zijn ze back in business. In het knusse winkeltje vergaap je je aan (vooral) veel verschillende soorten en maten planten, hippe potten en vazen (o.a. gemaakt door Nijmeegse locals zoals Elke Peters en Kleimegen), maar ook andere items zoals terrariums, kaarsen en zeepjes. Margriet en Iris staan afwisselend in de winkel en voorzien je graag van advies. Wil je langsgaan? Check hun socials hier voor alle info.

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Van Berchenstraat 27

5 | Loek | Loop binnen!  

In het gezellige hoekpand van The Fuzz is de laatste tijd hard gewerkt aan een nieuwe spot: Eetbar Loek. We zijn met de redactie al wezen spieken en zijn fan! Wat kun je verwachten van deze nieuwe telg in de Faber- familie? Een nieuwe inrichting, warm en hip en een nieuwe overkapping op het fijne terras. En qua eten? Een all day vegetarische kaart voor lunch én diner van de hand van de voormalige kok van GRUT. Very tasty!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Van Broekhuysenstraat 17

6 | Naní | Loop binnen!  

Op zoek naar tweedehands kleding? Spring op je fiets en ga naar Naní, de winkel van Lotte in Nijmegen-Midden. Lotte maakt voor jou Insta reels en video’s met leuke outfitinspiratie, zodat je weet wat je in haar knusse hoekpand kunt vinden. De kleding is op kleur gesorteerd (like!) en je scoort hier ook schoenen en (nieuwe) sieraden. De kleding valt qua prijs in het laag- en middensegment en je kunt ook zelf kleding inbrengen. Hier krijg je dan bij verkoop 40% van de opbrengst voor. Denken aan het milieu, je kast opruimen en er nog iets aan verdienen? Driedubbele win! Leuk detail: Lotte illustreert ook ansichtkaarten die – uiteraard- ook bij Naní te koop zijn. Waar je moet zijn? Je vindt deze duurzame spot op de Van Peltlaan, om de hoek bij De Kleine Zwaan (kun je meteen een bloemetje scoren om je nieuwe outfit te vieren). Happy shopping!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Van Peltlaan 32

7 | Loft 1 | Loop binnen!  

Begin april is deze conceptstore Loft 1 verhuist naar een nieuw pand aan de Lange Hezelstraat. Eigenaresse Diane maakte deze move vooral vanwege de meer centrale plek. Waar de vorige plek soms wat lastig te vinden was, zo verstopt naast Cafe Daen, ligt het nieuwe pand daarentegen aan een van de drukste winkelstraten van de stad. En veel mensen weten Loft 1 inmiddels te vinden! Nog niet bekend met deze leuke store? Denk aan unieke kleding, schoenen, lifestyle, interieur- items, leuke ansichtkaarten, sieraden en droogbloemen. Uniek item scoren? Ga dan voor het Nijmeegse servies van Joy, voorzien met skyline van Nijmegen of Mariken van Nimwegen. Leuk om cadeau te geven of voor in je eigen servieskast.

Mover ⇒ Waar? ⇒ Lange Hezelstraat 73

8 | La Belle Excuse | Loop binnen!

In het pand waar je eerst restaurant WAUD vond, vind je sinds 2 jaar La Belle Excuse: een gezellige Franse bistrot en wijnbar van eigenaren Janneke en (Fransman) Sébastien. Deze zaak heeft een authentieke uitstraling zonder poespas, een zonnig terras en je waant je echt in een Franse huiskamer. Onder het genot van een goed glas wijn én Franse bediening, geniet je hier o.a. van overheerlijke kaasfondue (van oktober t/m april), moules en confit de canard. Er is een wekelijks wisselend menu, waar vaak een andere streek of plaats in Frankrijk aan wordt gedaan. Je kunt hier echter ook laat lunchen en borrelen met een kaasplateau waar je u tegen zegt. Want er is altijd een ‘goed excuus’ om te genieten van het leven en een goed glas wijn, toch? A tout a l’heur et bon appetit!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Van ‘t Santstraat  137

9 | Oersoep Biertuin | Kom proosten!  

Nu een gedeelte van de Honig tegen de vlakte gaat, bouwen Brouwerij Oersoep en STOOM beer & food een feestje op het gedeelte dat wél blijft staan. Nijmegen heeft namelijk sinds afgelopen week een eigen biertuin! Tot dit gedeelte eind dit jaar opgeknapt wordt, is het terras voor STOOM (en binnen bij slecht weer) the place to be. Waarom? Biertjes van Oersoep (ook in pitchers), collabs met andere brouwerijen uit Nimma en daarbuiten, een foodtruck met vlees-/vegaburgers en themagerechten, een zandbak voor kids én ouders. Kortom: een all-day plek om te vertoeven en te genieten van de laatste maanden Honig in oude staat. Er staan maandelijkse evenementen op de planning zoals een beachparty, een Oktoberfest in juni (supertoll) en primeur- alert: een heus bierfestival op 21 mei (met nog nader te bepalen naam)! Tijdens dit event presenteert Oersoep een nieuw Nijmeegs biertje in collab met Brouwerij de Hemel. Blokken in je agenda dus!

Shaker ⇒ Waar? ⇒ Waalbanddijk 14D 

Om in de gaten te houden:

Pssst…. Gesha opent nu ook een locatie in Oss! Na het succes aan de Kaaisjouwerskade worden de heerlijke koffies en huisgemaakte taartjes ook geserveerd in het Brabantse land!  De overname van café Frowijn door Karin, oud-bedrijfsleider van Gaspár Bistro, heeft nog een duwtje in de rug nodig. Om haar droom werkelijkheid te laten worden moet ze nog 50% van het streefbedrag aan crowdfunding binnenhalen. Help je mee?