Strijk neer en geniet: de ultiéme Nijmeegse terraslijst is hier!

Afbeelding voor Strijk neer en geniet: de ultiéme Nijmeegse terraslijst is hier! (1/2)

Terrassen is een werkwoord! Klinken in een cozy binnentuin, tafelen in de buitenlucht, borrelen met uitzicht, koffieleuten en mensen kijken: redacteur en terraskoningin Dana tipt de fijnste plekken om te proosten op het leven.

1 | Glaswerk | #terras

Aan de Daalseweg vind je één van de mooiste terrassen in Oost: Glaswerk. Hier hef je je (wijn)glas onder het genot van een borrelplank of uitgebreid diner. Of je nu met een groep vrienden of knus met z’n tweetjes aanschuift, het is hier altijd goed vertoeven. Tim, Sjoerd en Bastien maken er écht werk van. Ps. bij zusje Klinkklaar kun je ook op een heerlijk terras neerstrijken, aanrader!

2 | Ultimo | #terras

De gebroeders Hoebink kunnen er wat van! Restaurant De Firma maakte een tijd geleden plaats voor Wijnbar en Restaurant Ultimo. Het concept veranderde, maar het overheerlijke terras mét Waalzicht bleef vrijwel identiek. En dat vinden wij heel fijn! Dineren aan de Waal verveelt namelijk nooit. Ga langs en geniet van één van de mooiste stukjes van Nijmegen (en heerlijk eten!).

3 | Why Not? | #binnentuin

Ons favo tafeltje bij Why Not? In de binnentuin natuurlijk! Hier ontvlucht je écht de drukte van de stad en kom je bij met een lunch, diner of borrel. Door de olijfbomen en gezellige kussens waan je je bijna in het buitenland. Tip: kies één van de broodjes van de Josper grill! Want ja, why not?!

4 | Nacional | #terras

Laat je op dit stijlvolle terras in de watten leggen, terwijl jij geniet van de combinatie van luxe en kwaliteit. Vanaf het bijzondere, zonovergoten terras aan de Waal spot je zelfs het Romeinse masker als eyecatcher in de verte. Van ’s ochtends tot ’s avonds bestel jij van de fijne Nacional kaart en waan je je even in het buitenland door de groene oase en frisse aankleding. Hier wil je zijn!

5 | De Kantine | #beetjevanbeide

Niets is fijner dan een goede cappuccino drinken op een gezellig terras, toch? Waar je eerst Locals Only vond, vind je nu De Kantine. Caitlin (eigenaresse, red.) opende samen met Marleen de Kort dit ‘bonuszusje’ van Bairro Alto, Down Town & Bairro’s Buro. Naast je daily dosis cafeïne schuif je hier ook vrijdagavonden aan voor de vrijmibo met een koud biertje of wijntje. Wanneer gaan we?

6 | Brouwtoren | #terras

De brouwers brouwen, jij proeft! En niet zomaar ergens: op het terras van Brouwtoren in Nijmegen-Oost. Hier kun je terecht voor hun succesevent BBQ & Bier, een bierproeverij of ‘gewoon’ een biertje op het terras. Ben je met meer? No problem, er zijn ook groepsaanbiedingen. Kortom: dit proeflokaal is waar je moet zijn!

7 | Holt | #terras

Middenin de binnenstad vind je een heerlijk zonnig terras, namelijk dat van hotspot Holt. Op één van de leukste hoekjes van de stad zit je heerlijk, terwijl je lekker ‘mensen kijkt’, uitzicht hebt op de kruising Houtstraat- Lange Hezelstraat en smult van een heuse borrelplank op maat, een ijsje of anders lekkers. Aanrader!

8 | Restaurant MANNA | #binnentuin

Houd je van vis, luxe en kwaliteit? Dan ben je in de zomermaanden in de binnentuin van MANNA aan het juiste adres. Dit bijzondere hotel had ooit Robbie Williams als logé, need we say more? Bij Manna geniet je van mooie wijnen, een heuse seafood bar en een voortreffelijke lunch.  Daarbij is het terras aan de voorzijde ook een hele fijne spot.

9 | De Hemel & De Pelgrim | #terras

Menig Nijmegenaar heeft het bijzondere gebouw van De Hemel weleens betreden. Sinds een aantal jaar heeft de Hemel foodbar De Pelgrim als buur. Samen delen ze een prachtig terras dat uitkijkt op het parkje van de Kannenmarkt. Zowel voor jong als voor oud publiek is het heerlijk vertoeven, speciaal ook in de avond met de knusse lichtjes. A place that we love!

10 | De Meesterproef | #terras

Ons geliefde Honigterrein ondergaat een flinke metamorfose, maar gelukkig blijft deze spot bestaan: De Meesterproef! Op het rookvrije dakterras heb je uitzicht op de bruggen, zie je de boten langsvaren en voel je de zachte bries door je haren. Een must visit vinden wij. Zowel voor lunch als diner wil je hier aanwaaien!

11 | Smaakrijk | #binnentuin

Niets is wat het lijkt! Achter de kleine ingang van leuke lunchspot Smaakrijk bevindt zich een grote binnentuin met – als je goed gaat zitten- uitzicht op de toren van de Stevenskerk. Waar je bij broertje Selbachs (in dezelfde straat te vinden) geniet van biertjes en pubfood, scoor je bij Smaakrijk vooral lekkere broodjes, koffies en homemade zoet. Strijk neer en kom volledig tot rust. You’ll thank us later.

12 | De Fabriek | #binnentuin

De binnenplaats van De Fabriek ligt verscholen in één van Nijmeegs leukste shopstraten. Steek onder het poortje door en neem plaats in een oase aan rust. Knusser kan bijna niet! Bij De Fabriek ben je aan het juiste adres voor een lekkere lunch, high tea, borrel of een koffiemomentje. Tip: snuffel rond in de mooie conceptstore terwijl je wacht op je lunch. Happy exploring!

13 | Goed Volk | #terras

Kom jij buurten mét en bij Goed Volk? Dat kan! In Bottendaal praat je bij tijdens een goede lunch, borrelplank, een glas wijn of een koud biertje. Eens in de zoveel tijd hoor je ook nog Vintage Vinyl op de achtergrond. Wat wil je nog meer?

Ga je erop uit? Kijk dan eens net buiten onze mooie stad en strijk neer bij een van onderstaande spots voor een terras met een gouden (of groen) randje! 

14 | Boscafé Merlijn | #beetjevanbeide

Nét over de grens in Kranenburg aan het mooie Reichswald vind je Boscafé Merlijn, middenin – jawel – het bos. Dit Nederlandse café is knus, authentiek en kan zo in een sprookjesboek. In de heerlijke grote tuin vind je leuke hoekjes, kastanjebomen, rondlopende kippen en een mooi uitzicht over Groesbeek. Het bier is Duits, de lunch lekker en er is hier regelmatig live muziek. Wilkommen!

15 | Boscafé de Zweef | #terras

Als je een uniek terras zoekt, moet je naar Boscafé De Zweef in Malden. Vanaf dit terras kijk je namelijk vrij uit over het bosrijke zweefvliegveld van Aeroclub Nijmegen. Terwijl je je ogen uitkijkt dankzij de opstijgende en landende zweefvliegtuigen, bestel je hier een lekkere lunch of borrel van de menukaart.  Dus hup, op de fiets, maak je er meteen een tripje van! Ook leuk met de kids. 

16 | De Wolfsberg | #beetjevanbeide

Een dikke tip is het terras van Hotel Restaurant de Wolfsberg. En wil je een uitzicht, dan krijg je een uitzicht! Vanaf deze hoog gelegen hotspot kijk je ver uit over Groesbeek. Bij uitstek de beste plek om tot rust te komen na een stevige wandeling door Berg en Dal en te proosten op het leven. Extra tof: in de zomer wordt de grote tuin omgetoverd tot de Borreltuin: een uitgebreid zomerterras met buitenbar. Lekker!

17 | Wijncentrum | #beetjevanbeide

Wist je dat het dorp Groesbeek bol staat van de wijngaarden? Check vooral het terras van het Nederlands Wijnbouwcentrum in Groesbeek, waar elke wijnliefhebber een keer moet zijn geweest. Met uitzicht op de prachtige wijngaard proef je hier heerlijke lokale, nationale en internationale wijnen en voel je je -helemaal als het zonnetje er is-  écht even op vakantie. Wil je meer ontdekken, dan tip ik een superleuke wijntoer langs meerdere Groesbeekse wijnboeren, die start bij het Wijncentrum. Je ontdekt dan nog veel meer fijne (wijn-)terrassen.