Vierdaagsefeesten 2022: wat is er nieuw?

Afbeelding voor Vierdaagsefeesten 2022: wat is er nieuw?

Het Vierdaagse team heeft twee jaar de tijd gehad om editie 2022 extra vorm te geven en trakteert ons op een programma vol Vierdaagse favorieten én nieuwe (podia)aanwinsten. Hieronder een wist-je-dat-top-5 om te ontdekken!

1. Nieuw: publieke opening met Pieter Derks! | 16 juli om 16.00 uur

Vanwege twee jaar afwezigheid worden de Vierdaagsefeesten dit jaar extra groots afgetrapt met – voor het eerst! – een publieksopening. Vanaf 17 podia (onder meer De Kaaij, Festival op ’t Eiland, Smaakmarkt en het Valkhoffestival) hoor je door speakers Nijmeegse cabaretier Pieter Derks aftellen en proosten.

2. Nieuwe podia aanwinsten | 16 t/m 22 juli, kriskras door de stad

Niet 1, 2, maar 6(!) nieuwe podia zijn er toegevoegd aan het Vierdaagse programma. Highlights?
Hubert gaat samen met Subcultuur, PAAK en Bijsmaak de scepter zwaaien in het Kronenburgerpark. De vibe? Nog meer jazz, soul en funk. Het Kelfkensbos Festival gaat knallen met tijdloze popklassiekers en krijgt hierbij hulp van de makers van Smaakmarkt. De Bloemerstraat herken je niet meer dankzij ‘n nieuwe look & feel waarvoor PAAK, De Bloemenbar, Terra Rossa en Café de Gezelligheid de handen ineenslaan. De Ganzenheuvel gaat shinen met een nieuw podium waar lokale artiesten je in een semi akoestische setting entertainen.

3. Nieuw in 2022: hét Festivalbandje! | 16 juli t/m 22 juli

Hoe klinkt de betaalrij overslaan bij de toiletten in de stad en elke dag een extra 4Daagse beleving?! Dit krijg je met het Festivalbandje om je pols. Let op: er zijn twee verschillende bandjes te koop, het Festivalbandje én een Vriendenbandje. Hebben? Check de webshop van de Vierdaagsefeesten.

4. Nieuw en (h)eerlijk groen: het bekersysteem! | 16 juli t/m 22 juli

Heb je duurzaamheid hoog in het vaandel, dan is het nieuwe 4Daagse bekersysteem totáál jouw ding. Bij aankoop van je eerste drankje betaal je eenmalig 50 cent (milieubijdrage). Bij elke volgende bestelling betaal je alleen de consumptieprijs, als je je gebruikte beker weer inlevert. En zit die feestweek erop? Lever dan ook je aller-aller-laatste beker weer in! 😉
P.S.: Koop je jouw eerste drankje tijdens de opening op zaterdag 16 juli dan krijg je de beker cadeau!

5. Vierdaagsefeesten App | lekker gratis downloaden

Wil je het volledige 4Daagse programma weten, ben je de weg kwijt (inclusief plattegrond + event-locaties) of op zoek naar een toilet? Dan is de Vierdaagsefeesten app handig, download ‘m via deze link!