Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in en rondom Nijmegen!

Afbeelding voor Movers & Shakers: de 9 nieuwste hotspots in en rondom Nijmegen!

Zin om nieuwe spots te ontdekken? Look no further! Redacteur Dana nam de negen leukste nieuwe stekkies in onze mooie stad onder de loep. Van pas geopende plekken waar je nu al binnen kunt lopen, tot nog beplakte ramen die onze nieuwsgierigheid prikkelen. Lekker eropuit!

1 | Bar Nevel | Loop binnen!  

Menig Nijmegenaar bezocht Bar Nevel op het Honigterrein, deze Nijmeegse bierbrouwerij zat er jaren gevestigd. Sinds begin dit jaar vind je Nevel in Nijmegen-Noord! Naast de zelf gebrouwde (wilde) bieren strijk je hier neer voor ciders, natuurwijnen, bijzondere bieren uit andere brouwerijen en alcoholvrije dranken. Schuif aan op het terras of neem plaats tussen de tientallen houten biervaten. Hoe tof is dat!

Mover => Rondweg 15, Nijmegen-Noord

2 | Pater Deli | Coming soon!

Het was een tijdje spannend wie het prachtige pand van speelgoedwinkel De Engelbewaarder in de Lange Hezelstraat over zou gaan nemen. Well, eat your heart out: niemand minder dan team Blonde Pater opent er binnenkort hun eigen deli. Al het zelfgemaakte lekkers wat je normaal op ’t BP terras scoort, koop je very soon bij Pater Deli voor thuis op de bank, in het park of als zoet cadeau. Momenteel zijn ze nog druk bezig met verbouwen, maar wij kunnen niet wachten!

Shaker => Lange Hezelstraat 40, Nijmegen

3. Billy’s Specialty Coffee | Coming soon!

Merel en Alissa zijn geen onbekenden in de Nijmeegse horeca. Merel runt al jaren haar Cup of Blackbird Coffee en Alissa kennen we van Bairro Alto en Gesha. Deze coffeelovers bundelen hun krachten en nemen het stokje van Koffiebar Koen aan de Daalseweg over. Billy’s Specialty Coffee is gefocust op (guess what!) koffie, de lunchkaart wordt een combinatie van de Aziatische en Italiaanse keuken en er zullen verschillende lekkernijen van lokale ondernemers geserveerd worden (lees: van buurtjes Moes & Made by Marn). Daarnaast wordt Billy’s in de weekenden dé opstapplek voor heuse wielrentochten, hoe leuk! Kortom: voor ieder wat wils.

Shaker => Daalseweg 31, Nijmegen

4. Re-Tale | Coming soon!

Na jaren als inkoper bij Make My Day gewerkt te hebben, kreeg Puck Bakker afgelopen jaar de kans om haar lang gekoesterde droom waar te maken: het openen van haar éigen winkel. Ze won (!) door Hartje Nijmegen een winkel in de Nijmeegse binnenstad. Haar fairtrade modelabel Re-Tale zal hier de show gaan stelen. In november zullen de deuren officieel openen in het voormalige pand van Deli in de Stikke Hezelstraat. De prachtige handgemaakte items kun je er dus dit najaar al scoren! Tot die tijd vind je ze op haar website en bij Make My Day Women.

Shaker => Stikke Hezelstraat 20, Nijmegen

5. Discords.nl | Loop binnen!

Discords.nl: een platform voor het delen, ervaren en kopen van muziek. Hoe fijn is dat!? En nee, niet zomaar muziek, het gaat om tweedehands én nieuw vinyl en cd’s. Het ontdekken, beleven en verzamelen van muziek is de passie van eigenaren René, Roland en Renate en deze delen ze graag. Sinds begin juli vind je hun winkel in de Lange Hezelstraat. Naast de fysieke winkel heeft Discords ook een webshop, die afgelopen mei live ging. Wil jij je collectie platen verkopen of juist uitbreiden? In dit (online) walhalla ben je aan het goede adres.

Shaker => Lange Hezelstraat 32, Nijmegen

6. Bob & Bill | Coming soon!

Deze zomer verandert er veel in onze Lange Hezelstraat. Ook Bob & Bill grijpt haar kans. Het pand – lees: de oude slager die begin dit jaar zijn deuren sloot – schuin tegenover de knusse conceptstore, stond al een tijdje leeg. Totdat de ramen werden afgeplakt met (tromgeroffel…) Bob & Bill posters. De conceptstore breidt uit, iets dat wij heel fijn vinden. Wat ze voor ons in petto hebben blijft nog even een verrassing. Wij staan in ieder geval te trappelen om te gaan kijken wanneer de deuren openen. To be continued…

Mover => Lange Hezelstraat 90-a, Nijmegen

7. Bar Nobel | Loop binnen!

Nederlandstalige meezingers? Een heerlijke borrelavond met lokaal speciaalbier en gin tonics? Bar Nobel it is. 20 mei opende deze nieuwe bar haar deuren in de Grotestraat. Vanaf de namiddag geniet je hier van een goede borrel die je tot in de late uurtjes kunt voorzetten. De kroeg is speciaal gefocust op de leeftijdsgroep van 23 jaar en ouder en zo’n concept is nog zeldzaam in Nijmegen. We like!

Shaker => Grotestraat 7, Nijmegen

8. Brouwerij Florijn | Coming soon!

De Fabergroep strikes again! Vorige jaar opende The Lobby zijn deuren, waarna afgelopen jaar – na een grote verbouwing – the Fuzz plaatsmaakte voor Eetbar Loek. Alsof dat niet genoeg was (al zijn wij van mening dat er nooit genoeg horeca kán zijn) opent binnenkort bierbrouwerij Florijn. In het oude bankgebouw naast Toon gaat een lang gekoesterde droom van Fabergroep eigenaar Bas Neienhuijsen in vervulling: een eigen brouwerij. Het is de bedoeling dat Florijn zal gaan leveren aan de horeca aan en rondom het Faberplein. Wij kunnen niet wachten om dat eerste biertje te proeven. Wordt vervolgd!

Shaker => Mariënburg 62, Nijmegen

9. Lebowski 2.0 | Coming soon!

Het gaat al even de ronde: wijnbar Lebowski gaat uitbreiden. En hoe! Toen het pand naast de hotspot vrij kwam twijfelden eigenaresses Josca en Vera geen seconde. Ze grepen hun kans en dit najaar kunnen wij daar de vruchten van plukken. Geen zorgen, de knusse sfeer die we van onze favo wijnbar gewend zijn blijft: achterin in de zaak komt een doorgang naar het nieuwe gedeelte. Een tweede bar zorgt voor een fijne service en de inrichting – by Daph Studio – wordt volledig doorgetrokken. Een groter terras, meer zitplekken én een nieuwe plek om af te huren voor een feestje. Mogen we al aanwaaien?

Mover => Bloemerstraat 84, Nijmegen

Vers van de inside pers:
>> Wist je dat The Black Fox afgelopen maand zijn deuren heeft gesloten? Per 1 augustus is Vlees & Co Nijmegen de nieuwe eigenaar.
>> Daarnaast is de verbouwing van TokoKoro Ramen in volle gang, niemand minder dan Karaokebar Roxy’s neemt het pand onder zijn hoede. Wij zijn benieuwd.
>> En last but not least: Museum het Valkhof verhuist van 1 oktober ’22 tot 1 maart ’23 tijdelijk naar het oude ABN Amro-pand aan het Keizer Karelpleinwegens een grote verbouwing in hun eigen pand. Spannend.