Dit zijn dé 10 leukste flexwerkplekken in Nijmegen!

Afbeelding voor Dit zijn de 10 leukste flexwerkplekken in Nijmegen!

Klap jij ook steeds vaker je laptop buiten de (kantoor-)deur open? En waar strijk je dan neer? Of je nu een vroege vogel bent of liever even rustig je dag opstart, ‘ons’ Nimma biedt genoeg fijne spots om je workmode op on te zetten. Eindredacteur Esther tipt haar 10 favo flexwerkplekken om ongestoord en geïnspireerd te flexen. #HelloMonday!

Flexplek #1: Fika Kantoor

De Zweden zweren bij een fika, een Zweedse koffiepauze. Waarom? Tijdens een fika ontstaan namelijk de beste ideeën. Dat lunchtent Fika ook een kantoor heeft, komt je creativiteit dus ten goede. In dit aparte gedeelte van de zaak kun je ongestoord werken en bestel je tussendoor heerlijk lui drinks en lekkers van de kaart.Op alle doordeweekse dagen kun je hier terecht in een hip kantoor met rustige sfeer en snelle wifi. Arbeta dem*! (*Zweeds voor ‘werk ze’.)

Per maand? Super fijn: anno nu betaal je niet meer voor een werkspot bij Fika kantoor! Je betreedt het kantoor via Fika Kiøsk.
Waar? Van Broekhuysenstraat 7.
Open? Ma – vr 09:30 – 17:30 uur.
Bereikbaar? Je auto parkeer je (betaald) in Parkeergarage Mariënburg en met de bus stap je uit op het Hertogplein.
Meer info? fika-nijmegen.nl/kantoor

Flexplek #2: Foodcafé & Laundromat

Hotel Credible is anno nu zo’n populaire flexwerkplek dat het een uitdaging is om hier een (werk)plek te vinden. Mijn gouden tip? Ga naar de buren: De Wit Wasserij! Op deze plek, met een botanisch interieur en koffietjes uit toffe emaille mokken, kun je heel relaxed werken en heb je meer kans op een plek. Tussendoor kun je zelfs je wasje doen, want De Wit Wasserij doet haar naam eer aan. Neem plaats aan de hoge tafel aan het raam (lekker mensen kijken) of kies een gezellig tafeltje ergens anders in de zaak, terwijl jij doorwerkt op het ritme van de draaiende wastrommels. Dikke plus: je eet hier de lekkerste (healthy en bio) gerechten – de menukaart heeft zomer 2022 een (h)eerlijke make-over gehad van eigenaresse & foodie Rosa! – en de huisgemaakte gember cappuccino is ’n dikke aanrader!

Waar? Hertogstraat 5.
Open? Foodcafé wo t/m zo van 09:00 – 18:00 uur, de Laundromat dagelijks van 9.00-17.00 uur.
Bereikbaar? Bushalte Kelfkensbos zit om de hoek en je auto parkeer je (betaald) in Parkeergarage Eiermarkt (naast de Lindenberg).
Meer info? dewitwasserij.nl

Flexplek #3: Kushiin

Bij Kushiin vind je alle ingrediënten voor een fijne flexplek: gratis WiFi, lekkere koffies, vers bereide Açai bowls en vooral: daglicht. De grote ramen zorgen voor genoeg incoming zonnestralen om jouw werkdag te verlichten. Boven vind je je plekje op een kruk aan de hoge bar voor het raam of aan een van de tafeltjes, behalve in het weekend. Dan zijn alle plekken bedoeld voor lunch of koffie only. Het souterrain is naast werken ook geschikt om te vergaderen, te brainstormen of om je even lekker af te zonderen. PS. Ga je een dagje naar Utrecht? Ook hier vind je nu een vestiging van Kushiin!

Waar? Ziekerstraat 136.
Open? Ma – za 08:00 – 17:00 uur |  zo 10:00 – 17:00 uur.
Bereikbaar? Je auto parkeer je (betaald) in Parkeergarage Mariënburg of op de Wedren. Vanaf de bushalte Plein 1944 is Kushiin 3 minuutjes lopen.
Meer info? kushiin.nl

Flexplek #4: Bhalu

Mijn persoonlijke favoriet is Bhalu (die dit jaar alweer 5 jaar bestaat!) waar je perfect het nuttige (werken) met het aangename (yoga) kunt combineren. De warme huiskamersfeer uit zich niet alleen in het interieur, maar ook in de persoonlijke service. Achterin installeer je je aan de met daglicht overgoten tafels,  terwijl yogi’s de lessen in en uit stromen en je letterlijk een kijkje in de keuken neemt. Tip: hap tussendoor iets lekkers van de volledige vega(n) kaart om je workbrain te voeden. En geloof me: niets is beter dan je werkdag beginnen óf eindigen met een lesje yoga.

Waar? Bloemerstraat 95
Open? Ma & di 09:00 – 17:00 uur | wo – vr 09:00 – 21:00 uur | za – zo 10:00 – 21:00 uur.
Bereikbaar? De bus stopt om de hoek op Plein 1944 en je auto parkeer je in de Bloemerstraat of op parkeerterrein aan de West-zijde van de Hezelpoort (5 min lopen).
Meer info? bhalu.nl

Flexplek #5: In de Kazerne

Werken in een rijksmonument doe je in de Krayenhoffkazerne. Anno 1905 gebouwd voor de infanterie, anno 2020 de thuisbasis van restaurant In de Kazerne. Deze parel in Oost heeft een huiselijke grand café sfeer, een kleurrijke inrichting (check de lampionnen en de cadeau corner) en lekker veel ruimte. Je flext hier de hele dag door, terwijl kunstenaars en ondernemers van de naastgelegen ateliers en kantoren binnenvallen voor hun dagelijkse hap of bakkie koffie. Vanaf maart kun je zelfs 7 dagen per week terecht om te flexwerken.

Waar? Molenveldlaan 146.
Open? Ma t/m zo vanaf 11:00 uur.
Bereikbaar? Er is een gratis parkeergarage ondergronds (!) en de bus stopt voor de deur.
Meer info? indekazerne.nl

Flextip! ☝🏻 Check vooraf even of flexwerken op prijs wordt gesteld door de ondernemer van de zaak waar je gaat zitten. Niet elke zaak verwelkomt dit (in verband met het ‘bezet’ houden van tafeltjes of het geen kantoor willen zijn). Dit geldt uiteraard niet voor de ondernemers in dit artikel. Deel eens een tafel met andere flexwerkers (gezellig!) en wees ook zo lief om koffietjes/ lunch te (blijven) bestellen. Klik hier voor nóg meer flexwerktips. 👈🏻

Flexplek #6: PUCK

“First I drink the coffee, then I do the things”. Herkenbaar? Start dan je werkdag lekker vroeg eerst met een goeie bak hartje centrum bij PUCK. De zaterdag en zondag zijn hier lekker laptoploos, maar de rest van de week kun je terecht aan de lange – speciaal voor flexwerkers ingerichte – tafel. De wifi is gratis, de koffie met liefde gezet en de sfeer relaxed. Laat die productieve uurtjes maar komen! En wil je een keertje écht buiten de deur werken, dan kun je ook terecht bij PUCK Arnhem.

Waar? Van Welderenstraat 132.
Open? Dagelijks van 09:00 – 17:00 uur.
Bereikbaar? Parkeren doe je in de Keizer Karel-parkeergarage en je loopt binnen 5 minuten van bushalte Plein 1944 naar deze spot.
Meer info? puckspecialtycoffee.nl

Flexplek #7: Splendorflex

Werken op een plek waar honderd jaar geleden ook al gewerkt werd? In de voormalige Splendor gloeilampenfabriek vind je nu Splendorflex. Vanaf je ‘vaste’ bureau kijk je uit op een andere kantoortuin in de oude fabriekshal. Deze stek is ideaal voor ZZP’ers en starters, zowel qua locatie als qua faciliteiten. Je huurt een plek voor 1 of 2 dagen in de week of 24/7 (handig!). Tevens kun je hier vergaderruimtes huren (met pingpongtafel!).

Per maand? Een abonnement is inclusief een eigen zit-sta-bureau, een postadres aan de Sint Annastraat, wekelijkse postscan service, super snelle WIFI, een eigen kluisje, onbeperkt fairtrade koffie & thee en maandelijks 1 uur kosteloos toegang tot de vergader- & overlegruimtes. Je kunt ook een strippenkaart kopen. Na aankoop van een strippenkaart ontvang je credits in je account waarmee je een werkplek per dagdeel kunt reserveren.
Waar
? Sint Annastraat 198.
Open? 24/7 voor abonnementshouders. Voor strippenkaartgebruikers is er in dagdelen te reserveren.
Bereikbaar? Parkeren doe je in de Groenestraat om de hoek en je fiets/scooter kun je overdekt kwijt. De bus stopt voor de deur (halte Groenestraat).
Meer info?splendorflex.nl

 

Flexplek #8: Hotel Nimma

Je werkdag lekker starten in een ongedwongen hotelvibe? Dan is Hotel Nimma je bestemming. Dit hippe hotel is erop ingericht dat iedereen, van backpackers tot zakenmensen, zich thuis voelt. Kies je plekje uit in het restaurant of de foyer en ga met die banaan! Met stopcontacten tot zover het oog reikt (niet geheel onbelangrijk) en hotelgasten die komen en gaan is dit een dynamische plek. Te gek: het dakterras is – in de zomermaanden – wel een héle unieke flexwerkplek (neem wel een opgeladen laptop mee, want hier zijn weinig stopcontacten). Als je met zo’n uitzicht geen lekkere werkdag hebt…

Waar? Weurtseweg 478.
Open? Ma – vr 11:00 – 20:00 uur | za- zo 11:00 – 23:00 uur.
Bereikbaar? Parkeer je auto gratis op Nimma’s eigen parkeerplaats of stap de bus uit op halte Winselingseweg.
Meer info? hotelnimma.nl

Flexplek #9: Coffeelab

Een lekkere centrale werkplek nodig? Coffeelab has got your back! Op steenworp afstand van het Centraal station vind je deze knusse zaak die als (tussen-)stop fungeert voor forenzen, koffiefans en flexwerkers. Je kunt hier dagelijks vanaf 10:00 uur aan de bak. Check de bar aan het raam met lekker nadenk-uitzicht en chill in je pauze op de bank in het nisje. Koffie, planten en homemade lekkernijen voeren hier de boventoon: meer heb je niet nodig op je werkdag toch? Goed om te weten: Wil je zeker zijn van een spot? Reserveer dan gemakkelijk je (betaalde) flexwerkplek via de website, inclusief onbeperkt koffie, thee en water. Handig!

Waar? Van Oldenbarneveltstraat 81.
Open? Ma – zo 10:00 – 18:00 uur
Bereikbaar? Vanuit de trein en de bus rol je zo naar de voordeur. De fiets kun je in de stationsstalling kwijt.
Meer info? coffeelab.nl/nijmegen

 

Flexplek #10: Van der Valk

Flexwerken bij Van der Valk? Jazeker! Dit fraaie hotel is een hot workspot. Het is een ideale uitvalsbasis voor als je de Waalbrug-files wilt vermijden en de smaakvolle ambiance maakt dit een perfecte plek voor afspraken met collega’s of klanten. Je parkeert je auto gratis en vanaf 07:00 uur aanschuiven bij het verse ontbijt-buffet. Need we say more? Handig: je kunt hier ook (vergader)ruimtes huren inclusief lunchoptie.
Waar? Hertog Eduardplein 4, Nijmegen (Lent).
Open? 24/7.
Bereikbaar? Treinstation Nijmegen-Lent ligt letterlijk naast de deur en parkeren doe je gratis op het parkeerdek.
Meer info? valknijmegen.nl

(Flex-)werk ze!

💻💻💻

             

​​