Vierdaagse 2023: wat is er nieuw?

Afbeelding voor Vierdaagsefeesten 2023: wat is er nieuw?

Ook dit jaar heeft het Vierdaagse-team weer alles uit de kast getrokken om van editie 2023 een knalfeest te maken. Zij trakteert ons op een programma vol Vierdaagse favo’s, nieuwe (podia)aanwinsten én fijne updates. Hieronder een wist-je-dat-top-5 om te ontdekken!

1. Nieuw: Stadseiland Stek! | 15 t/m 21 juli

Wist je dat… Na een oproep voor een nieuwe invulling van Festival Op ‘t Eiland, sloegen Strandbar Stek, Waalhalla, Waalzicht en Doornroosje gelukkig de handen ineen om een tof programma neer te zetten. Stadseiland Stek presenteert elke dag een ander cultureel programma voor jong en oud. Check hun insta of site voor updates.

2. Nieuwe podia aanwinsten! | 15 t/m 21 juli

Wist je dat… Maar liefst drie nieuwe podia zijn toegevoegd aan het Vierdaagseprogramma. We zetten ze voor je op een rij:
>> Het Joris Ivensplein wordt dit jaar door disco-feestbeesten (Crotona) omgetoverd tot The Outdoor Club!
>> Het plein voor het oude Besiendershuis wordt dit jaar in een nieuw (feest)jasje gestopt met Más Summer Vibes: denk loungen en chillen aan de kade.
>> LUX heeft dit jaar haar eigen podium op het Mariënburgplein met het thema Holy Ground.
Goed om te weten: op Plein 1944 is dit jaar helaas niks te beleven.

3. Nieuw: ‘Smaakmarkt in de Middag!’ | 15 t/m 21 juli

Wist je dat… Ook zo ongeduldig tot de foodtrucks van de Smaakmarkt opengaan? Dat hoeft niet meer! Met ingang van dit jaar geniet je nu ook van ‘Smaakmarkt in de Middag’. Vanaf 13.00 uur scoor je al je favo bites. PS: Je kunt dit jaar ook al vanaf 15.00 uur swingen bij het Labyrinth waar de Achtertuin elke dag voor een nice programma zorgt.

4. Check: vernieuwde 4Daagse app | 18 t/m 21 juli

Wist je dat… Voor zowel wandelaars als volgers zijn er nieuwe features te vinden in de 4Daagse app. Zo kunnen deelnemers nu ook hun live tracking voor vrienden en familie op pauze zetten of laten weten dat ze gefinisht zijn.

5. Is dit de nieuwe zomerhit? | 15 t/m 21 juli

Wist je dat… Heb je het nieuwe Vierdaagselied al gehoord? Vier bekende Nijmegenaren waaronder onze eigen burgemeester Bruls zongen samen het nieuwe lied ‘Mooiste van het jaar’ in en vanaf nu zing je het luidkeels mee.

Last but not least… Groen blijven we doen. Na het succes van het bekersysteem afgelopen jaar (wist je dat 58% van alle bekers volledig is gerecycled?), gaan we ook dit jaar weer voor schonere Nimma-straten. Ook handig: in de Vierdaagse-app zie je nu bij welke foodspots je kiest voor een snack die lokaal of biologisch is, of een lagere CO2 footprint heeft.