Check, check gevonden: 10 fijne flexwerkplekken in Nijmegen!

Afbeelding voor Check, check, gevonden: 10 fijne flexwerkplekken in Nijmegen!

Flexwerken in Nijmegen, buiten de deur. We love it! Waar zet jij jouw workmode op AAN? Eindredacteur Esther zocht het voor je uit, ging zelf proefdraaien en vond tien fijne flexwerkplekken in Nijmegen: adresjes voor focus-uurtjes, gezellige reuring of goede bakkies pleur. Heb jij deze flexplekken in and around town al ontdekt?

Flexwerkplek #1: The Lobby

Hartje stad, in het midden van het Faberplein, vind je een heerlijke flexwerkplek: The Lobby. Ben je hier nog niet geweest? Dan heb je wat gemist. Deze spot heeft naast genoeg plekjes op de begane grond namelijk ook een lekker groot souterrain dat perfect is voor overlegsessies of belangrijke gesprekken zonder lunchers of kletsers als background noise. Kies een plekje op een bank, bar met muurzicht voor (extra)focus, groepstafeltjes of hoge tafels. Voor ieder wat wils en het publiek is gemêleerd. Persoonlijk vind ik de gehele inrichting heel mooi en warm, de koffie heerlijk en zit ik hier graag. En wil je flexwerken in Nijmegen, maar zoek je een centrale vergaderruimte? Check! Die kun je hier ook boeken voor maximaal acht personen. 

Flexwerkplek Nijmegen The Lobby
Waar? Marienburg 72, Nijmegen centrum.
Open? Ma t/m zo 09:00 – 17:00 uur.
Bereikbaar? Je auto parkeer je (betaald) in Parkeergarage Mariënburg of op de Wedren.
Meer info? Website the Lobby

Flexwerken bij Hotel Credible Nijmegen

Flexwerkplek #2: Hotel Credible

Bij Hotel Credible ontvangen ze jou en je werkmodus vanaf het ochtendgloren met open armen. Dit hippe hotel annex café annex restaurant is doordeweeks vanaf 07:00 uur geopend en in de weekenden vanaf 08:00 uur. Je bent hier dan zeker niet de enige workaholic: het is er altijd gezellig druk. Wist je dat… Ze passen zelfs de muziek aan op de flexers (denk stijl en volume relaxed). Kies een plekje beneden aan het raam, boven bij de bar of op één van de lekkere loungebanken. Genoeg spots om je te kunnen concentreren dus. En is je to-do-lijst afgevinkt? Geniet dan van hun cocktailkaart.

Flexwerkplek Nijmegen Hotel Credible
Waar? Hertogstraat 1, Nijmegen centrum.
Open? Ma t/m vr vanaf 07:00 uur, za & zo vanaf 08:00 uur.
Bereikbaar? De bushalte is voor de deur of je parkeert je auto in parkeergarage Kelfkensbos of Eiermarkt.
Meer info? Check de website.

Flexwerken bij Plan A Nijmegen

Flexwerkplek #3: PLAN A

Zoek je een flexwerkplek in Nijmegen waar je ongestoord kunt flexwerken? PLAN A is echt een aanrader voor flexwerken 2.0. Wat dit inhoudt? Deze toffe spot in West is op doordeweekse dagen van 08:00 – 17:00 uur speciaal ingericht voor werkende mensen (dus geen dagjesmensen of enthousiaste kinderen). Het ruime café biedt kleine en grote (zeg gerust enorme!) tafels waar je alleen of juist met anderen kunt zitten. Tijdens je werkuurtjes geniet je van echte Italiaanse koffie, een gezamenlijke lunch met je collega’s-for-a-day en gezelligheid van eigenaren Bob, Jesse of Sep, die met je meedenken in alles. Hun streven is om kruisbestuivingen te stimuleren en een plek te zijn waar onverwachte samenwerkingen kunnen ontstaan. En mocht je een aparte ruimte nodig hebben voor een meeting of workshop dan kun je die hier ook huren. Kortom: voor werken buiten de deur heeft PLAN A veel in petto. En wil je blijven plakken voor diner of borrel, dan kan dat ‘s avonds en in het weekend. 

Flexwerkplek Nijmegen Plan A
Waar? Vlietstraat 22, Nijmegen-West.
Open?  Ma t/m vr vanaf 08:00 uur, za & zo vanaf 12:00 uur geopend voor lunch, diner en borrel.
Bereikbaar? Ideaal: het Plan A pand heeft een eigen parkeerplaats en anders is er genoeg plek in de wijk.
Meer info? Website Plan A.

Flexwerken bij Lindenberg Café Nijmegen

Flexwerkplek #4: Lindenberg Café

Wellicht denk je niet direct aan deze spot als je buiten de deur wilt werken, maar deze is zeker het ontdekken waard. Cultuurhuis De Lindenberg heeft namelijk een eigen café/restaurant. Cursisten of publiek van voorstellingen kunnen hier voor of na hun bezigheid lekker eten, borrelen of proosten. Overdag is deze plek echter een relaxte plek om rustig te flexwerken in Nijmegen . Het is groot, met genoeg hoekjes en tafeltjes om je favo spot te kiezen én – als je je goed positioneert – inclusief uitzicht op de Waalbrug. Op de kaart vind je voornamelijk lokale producten, veel vega opties en (tip!) appeltaart van DROOM! Extra leuk: de kans dat je gezang, een stuk uit een theaterscène of gedrum opvangt in de gang is groot. Als je brein hier niet van op de creatieve tour gaat…

Flexwerkplek Nijmegen Lindenberg Café
Waar? Ridderstraat 23, Nijmegen centrum.
Open? Ma t/m vr vanaf 10:00 uur en za vanaf 9:00 uur.
Bereikbaar? Parkeergarage Eiermarkt of Kelfkensbos zijn om de hoek en de bus stopt voor Hotel Credible.
Meer info? Check deze pagina.

Flexwerken bij Blommers Coffee Brewers Nijmegen

Flexwerkplek #5: Blommers Coffee Brewers

Zoek je een spot rondom de campus? Blommers Coffee Brewers is waar je moet zijn. Deze fijne koffiebar vind je in het ‘Experience Centre’ naast het Radboud ziekenhuis. In de grote open ruimte werk je met veel daglicht aan een ruime bar langs het raam of aan een van de tafeltjes. Blommers is een hotspot voor medewerkers, studenten en patiënten van UMC Radboud, de Radboud Universiteit en de HAN. Zonder twijfel is de koffie hier goed en prikkelt de geur van de versgemaakte cinnamon buns je smaakpapillen. Lekker dus als je even wat energie nodig hebt. Zoek je meer iets richting Brakkenstein? Dan kun je tegenwoordig ook terecht bij Blommers Coffee Brewers op de Heyendaalseweg (Elinor Ostrom gebouw, bij het sportcentrum). Hier bakken ze al het lekkers voor beide locaties en hier kun je ook flexwerken tussen studenten en medewerkers van de RU en HAN in Nijmegen. De keuze is reuze!

Flexwerkplek Nijmegen Blommers
Waar? Geert Grooteplein 15, Nijmegen-Midden.
Open? Ma t/m vr 08:30 – 15:30 uur.
Bereikbaar? Je kunt parkeren in de parkeergarages van het Radboud UMC (Geert Grooteplein), Sportcentrum (Heyendaalseweg) en er is een goede OV-verbinding.
Meer info? Die kun je hier vinden.

Flexwerken bij Baiana Nijmegen

Flexwerkplek #6: Baiana 

Baiana heb je vast voorbij zien komen op je socials de laatste tijd: deze parel aan de Waal, in het pand waar Sprok zat, is een heerlijke plek om de dag al werkend door te brengen. Begin je dag fit met een fiets- of wandeltochtje erheen en klap je laptop open op een van de vele plekkies in deze ruime hotspot. Zowel op de begane grond – vanaf de bar aan het raam of de ronde tafel in de erker – als op het level eronder, geniet je tussen het tikken door van het het wijdse uitzicht over de Waal. Even pauze? Loop een rondje uiterwaarden of waai eventjes uit op het strand aan de voet van het pand. Makkelijker dan dit wordt het niet. Na het harde werken beloon je jezelf met een gerechtje van de uitgebreide, gezonde kaart (hallo acaï bowl) of met een van de lekkere taartjes van Moes

Flexwerkplek Nijmegen Baiana
Waar? Waaldijk 9, Nijmegen-Noord.
Open? Di vanaf 12:00 uur en wo t/m zo vanaf 09:00 uur.
Bereikbaar? Het handigst met de fiets of benenwagen, i.v.m. beperkte parkeergelegenheid. Bij Park Lingezegen, 10 min. wandelen verderop, zijn wel parkeerplaatsen.
Meer info? Check hun website én luister onderweg erheen onze Irada Talks X FollowFox podcastspecial.

Flexwerken bij Bairro's Buro Nijmegen

Flexwerkplek #7: Bairro’s Buro

Op de Kannenmarkt, naast hotspots Down Town en Bairro Alto, zit Bairro’s Buro. Een knus, licht pand, speciaal ingericht voor buiten-de-deur-werkers. Na het aanmaken van je eigen account reserveer je via de website een specifieke tafel, zoals de window seat, brainstorm desk voor vier personen of een plek aan de hoge bar bovenin. Nieuw: vanaf nu waai spontaan aan, want reserveren is niet (meer) nodig. In alle rust werken is hier geperfectioneerd, want je bestelt zelf je drankje of hapje via een QR-code, waar je kunt kiezen uit het lekkers van buuf Bairro. Het enige moment dat je gestoord wordt, is als dit aan je tafel wordt gebracht. Werkze!

Flexwerkplek Nijmegen Bairro’s Buro
Waar? Kannenmarkt 4, Nijmegen centrum.
Open? Ma t/m zo van 08:30 tot 17:00 uur.
Bereikbaar? Hartje stad, dus fiets of lopen is handig. Toch met de auto? Parkeer dan aan de Waalkade en train je beentjes op de weg naar boven.
Meer info? Check hun website of luister naar de Irada Talks X FollowFox podcast special.

Bij de Industrie kies je uit lage én hoge tafels om aan te werken

Flexwerkplek #8: De Industrie

Klaar met thuiswerken en toe aan een nieuwe omgeving om te flexwerken in Nijmegen? Ga dan eens naar De Industrie in Nijmegen-West. Nog niet zo lang geopend, maar zeker een plek die menig buurtbewoner al weet te vinden. Pro’s? Veel ruimte, keuze tussen hoge en lage tafels, banken en krukken en: parkeergelegenheid. Toch een stukje handiger dan middenin de stad, al ben je daar ook lopend binnen 5 minuten. De Industrie biedt overdag veel keuze in plekken waar je ongestoord je ding kunt doen. Stopcontacten zijn er genoeg en de kaart ligt voor je klaar om van te bestellen. En heb je tussendoor trek in zoet, dan zorgt de patissier in de keuken ervoor dat je niet teleurgesteld wordt. 

Flexwerkplek Nijmegen De Industrie
Waar? Weurtseweg 105 Nijmegen-West.
Open? Di t/m zo vanaf 12:00 uur.
Bereikbaar? Met de auto goed te bereiken, parkeren op de parkeerplaats achter het pand. Ook de bus stopt voor de deur.
Meer info? Website De Industrie.

Flexwerkplek #9: Gesha

Werken in een knus cafeetje met mooi uitzicht? Dat kun je bij Gesha. Dit kleine, maar zeer fijne plek aan de haven biedt een grote tafel om met je mede-workaholics te zitten en zelfs twee hoge tafels (in de ruimte waar regelmatig barista-trainingen worden gegeven). Take your pick dus wat voor jou het beste werkt. De kaart staat vol met lekkere koffies (incl. keuze uit twee soorten bonen), lunchgerechten en hun knaller: de empanada. Ideaal voor de kleine trek tussendoor of als je tegen een deadline aanzit en geen tijd hebt om uitgebreid te pauzeren. Heb je hier wel tijd voor, doe het dan helemaal goed: bestel een koffie-to-go en strek je benen. Via de fietsbrug de Snelbinder sta je binnen 5 minuten op het Waalstrandje om even uit te waaien. 

Flexwerkplek Nijmegen Gesha
Waar? Kaaisjouwerskade 206, Nijmegen-West.
Open Dagelijks vanaf 09:00 uur.
Bereikbaar? Parkeergelegenheid vind je dichtbij op parkeerterrein ‘Stichting Oude Stad’, naast de Hezelpoort.
Meer info? Check hun insta voor alle info.

Flexwerken bij Trafo Nijmegen

Flexwerkplek #10: Trafo

Wat kun je doen met een oud transformatorhuis op een industrieterrein? Je tovert het om tot een fijne flexwerk-, pauze- en vergaderplek, zo dachten de oprichters van Trafo. En met succes! Deze hotspot doorbreekt het industriële gevoel van het terrein met haar warme huiskamer, gevestigd in het oude transformatorhuis. De ongedwongen en gastvrije sfeer maken jouw werkdag productief én gezellig. Deze zaak in het Westen van Nijmegen is uiterst geschikt om te flexwerken: veel daglicht, grote tafels en stopcontacten binnen handbereik. En als je nog geen genoeg hebt gekregen van al het lekkers dat team Trafo uit hun keuken tovert tijdens je harde werk, kun je daarna gewoon aanschuiven voor het diner.

Flexwerkplek Nijmegen Trafo
Waar? Winselingseweg 47, Nijmegen-West.
Open? De huiskamer is dagelijks geopend van 9:00 tot 17:00 uur.
Bereikbaar? Parkeren kan op en rondom het Vasim-terrein. Op de fiets ben je er in een kleine tien minuten vanaf het centrum.
Meer info? Website Trafo.

Meer flexwerkadresjes? Esther schreef eerder ook al dit flexwerk-artikel of check deze link.