BAKKERSCAFÉ DE BAKKERIJ

Afbeelding voor BAKKERSCAFÉ DE BAKKERIJ

Waar wij echt blij van worden? Een lekkere boterham! En als we dan zondigen en #nocarbsforme even on hold staat, eten we onze bammetjes het liefst zo vers en bio mogelijk. Blijkbaar zijn we niet de enige brood-lovers: het Bakkerscafé in Bottendaal groeide uit zijn voegen. De oplossing? Een 2e locatie: Bakkerscafé de Bakkerij!

Het verschil tussen het Bakkerscafé de Bakkerij en Brood op de Plank? Op de nieuwste locatie is er een grote bakkerij geplaatst en zodra je hier binnenloopt, komt direct de heerlijke geur van versgebakken (biologisch) brood je tegemoet. Het Bakkerscafé heet natuurlijk niet voor niets het Bakkerscafé. Je kunt hier elke dag van de week versgebakken brood en banket inslaan of even neerploffen en genieten van een belegd broodje of een goed bakkie. Inmiddels zit er geen bakkerij meer in Bottendaal, daar zit wel nog de bakkerswinkel met een fijne lunchroom met open keuken en worden de sauzen en verse soepjes van de lekkerste ingrediënten gemaakt.

Het Bakkerscafé is overigens niet zomaar een bakkerscafé: hier werken mensen met een afstand tot de  arbeidsmarkt. Vol enthousiasme staan ze elke dag weer in de bakkerij of brengen ze brood naar horecatenten die hier hun brood afnemen. Als social enterprise is het bijna vanzelfsprekend dat ze nu ook op creatieve broeiplaats De Houtwerf zijn neergestreken. Deze bakkerij is een ontmoetingsplek voor mensen uit de buurt, maar zeker ook een handige plek waar je vers brood en ander lekkers kunt halen voor thuis!

Bakkerscafé de Bakkerij
Haterseweg 23C
bakkerscafe.nl