BISTROBAR BANKOH

Afbeelding voor BISTROBAR BANKOH

De mannen achter het nog steeds onverminderd populaire Bistrobar Berlin in Nijmegen-Oost hebben het druk. Terwijl hun eerste zaak nog zijn 2e verjaar-kaarsje moest uitblazen, waren de breinen van eigenaars Frank Goossens en Thijs van Gastel stilletjes al een nieuw plan aan het bekokstoven. Berlin-inspirator en topkok Ron Blaauw (precies die met een Michelin ster restaurant – Ron Gastrobar – in Amsterdam) werd gevraagd om opnieuw zijn ‘Handels’-merk in Nimma achter te laten en in 2019 is er hiep hoera een zusje geboren: Bistrobar Bankoh!

Op de spijskaart streetfood en gerechtjes die hun wortels vinden in de keukens van zuidoost Azië. Een dumpling gevuld met een curryworst is typisch zo’n bite met een dikke Bankoh knipoog. Is er nog iets authentieks te happen? Jazeker, de rijsttafel! Dit is een waar eetfeest (én vriendelijk geprijsd) – denk heel veel kleine gerechtjes boordevol smaak en perfect voor urenlang tafelen met een groot gezelschap.

Tuurlijk wil je bij Bankoh pal naast het raam (wat een uitzicht!) een plekkie bemachtigen, maar geloof ons als we zeggen dat het niet uitmaakt waar je mag plaatsnemen. Het interieur is ingetogen groots met prachtig spul: tafeltjes van wit marmer, opvallende paars-velvet (bar)stoelen en Formakami hanglampen van &tradition. En de aanloop? Lieden van alle leeftijden, stellen, gezinnen en groepen vrienden.

Bistrobar Bankoh 
Kaapstander 286, Nijmegen
bistrobarbankoh.nl

€€ = goed te doen!