FIKA

Afbeelding voor FIKA

In de Van Broekhuysenstraat floreert Fika al een paar jaar met haar bekende smørrebrød en daar smullen wij graag van. In de zomer gaan aan de straatkant de openslaande deuren open en geniet je in het zonnetje van Fika. In de winter kun je binnen in diverse fotogenieke hoekjes cocoonen of ontmoet nieuwe vrienden aan de lange, houten aanschuiftafel.

Zoals de naam Fika al verklapt is de Noordelijke keuken een grote inspiratiebron. Op de kaart staan dan ook smørrebrødjes. Dit zijn rijkelijke belegde meergranen boterhammen met een knapperige korst en een zachte binnenkant. Afhankelijk van je eetlust bestel je er een paar of heel veel. Lekker met koffie, thee of doe net als de Zweden en neem er een wijntje bij!

De Fika-familie is uitgebreid en een deur verder prijkt Fika Kiøsk inclusief sfeervolle binnentuin. Op deze locatie heb je nóg meer ruimte om te hangen met een fijn tijdschrift inclusief Fika momentje óf neem je wat lekkers mee to-go. Het eerste dat opvalt is de frisse en comfortabele omgeving van deze nieuwe spot. Heerlijke Scandinavische vibes! Je zit er in een fijne kantoor setting samen met andere Fika-lovers, met hier en daar inloop van to-go-ers die nog meer leven in de brouwerij brengen.

Fika
Van Broeckhuysenstraat 5, Nijmegen
fika-nijmegen.nl